Smartportofoon

Ontdek het fenomenale Smart Portofoon platform van Portofoonweb op basis van Virtual Trunking!

Bel 0512-745293

Traditionele portofoons

Voordelen van een portofoon

Bij het gebruik van een traditionele portofoon heb je geen abonnement nodig, waardoor je geen maandelijkse kosten hebt. Traditionele portofoons maken een peer-to-peer verbinding wat betekent dat de verbinding rechtstreeks plaats vindt naar elk toestel, waardoor er geen netwerk en infrastructuur nodig is om een verbinding tot stand te brengen. Dit heeft als grote voordeel dat je onafhankelijk bent van telecom providers of andere aanbieders. Daarnaast heeft een portofoon als groot voordeel dat als iedereen op hetzelfde kanaal zit, je naar elkaar kan luisteren. Op deze manier hoeft iemand maar één keer iets te zeggen zonder zoals met een telefoon iedereen specifiek te moeten bellen, dit werkt uitermate efficiënt en doeltreffend bij professionele communicatie.

In geval van grote calamiteiten kunnen GSM masten uitvallen of overbelast raken waardoor er geen communicatie mogelijk is. Door gebruik te maken van portofoons blijf je altijd bereikbaar. Wel is het bereik van een traditionele portofoon verbinding peer-to-peer beperkt. Dit zal variëren tussen de 2 à 8 kilometer, afhankelijk van de omgeving. Om het bereik van traditionele portofoons te vergroten zal je een repeater op een goede locatie moeten plaatsen. Een goede locatie is een centrale locatie en met als stelregel, hoe hoger hoe beter. Al het portofoon verkeer zal dan via de repeater plaats vinden. Een repeater opgesteld op circa 40 meter hoogte zal van portofoon A naar B een afstand van 60 kilometer kunnen overbruggen.

Analoog of digitaal?

De analoge portofoon wordt al jarenlang als communicatiemiddel gebruikt. Het voordeel van analoog tegenover digitaal is de prijs. Analoog is goedkoper en is makkelijk aan te sluiten en daarmee snel in gebruik. Een nadeel is dat de kwaliteit minder wordt als de afstand toeneemt en de gesprekken zijn relatief makkelijk af te luisteren. Bij een digitale portofoon is dit niet mogelijk en dus veiliger. Verder is het mogelijk om tekstberichten te versturen en is het mogelijk een koppeling te maken met voice over ip en dispatch centers. Voor de veiligheid hebben de digitale portofoons de optie voor GPS-plaatsbepaling en encryptie voor het versleutelen van spraakberichten.

Welk merk portofoon?

Er zijn verschillende merken portofoons in verschillende prijscategorieën. Om te bepalen welke voor u het beste is, kunt u de recensies lezen voor gebruikservaringen. Bepaal voor uzelf welke functies u belangrijk vindt en wat uw budget is. Een duurdere portofoon belooft vaak een betere kwaliteit dan een goedkopere. Echter is het een verkeerde gedachte dat een duurdere portofoon altijd een beter bereik heeft. Met geld verandert u namelijk niet de natuurkundige wetten. Aan de hand van ervaringen kunt u portofoons met elkaar vergelijken. Voor specifieke vragen kunt u ons ook altijd contacten per e-mail of telefoon.

Vhf of uhf

De beste frequentie voor een portofoon is over het algemeen UHF omdat dit een hogere frequentie is. Voordelen van een hogere frequentie zijn de relatief korte antennes en UHF signalen presteren beter in stedelijk gebied. UHF signalen zijn korter en gaan daarom makkelijker door gebouwen, smalle gangen, liften, deuropeningen, en vele andere objecten. Het signaal is sterker en in gebouwen presteert deze frequentie over het algemeen beter. VHF presteert vaak beter in een open gebied zonder veel obstakels en draagt dan ook verder als UHF. Bij de aanvraag van een portofoon vergunning worden standaard UHF frequenties uitgedeeld door Agentschap Telecom mits u anders en specifiek vraagt om een VHF vergunning.

Walkie talkie of portofoons?

Is een portofoon net een walkie talkie waar kinderen ook vaak mee spelen? Ze lijken misschien op elkaar, maar er is wel degelijk verschil. Een walkie talkie heeft een veel beperkter zendvermogen dan een portofoon. Leuk voor in en rondom huis, maar niet uiterst betrouwbaar. Vaak zijn walkie talkies ook bedoeld voor consumenten gebruik en niet voor professioneel gebruik. Nadeel is dan ook dat er maar beperkt aanbod is van accessoires denk aan microfoons, oortjes en headsets. De portofoon heeft wel een groot bereik en is daarom een veel ingezet middel bij evenementen, magazijnen, beveiliging en bedrijfshulpverlening. Je hebt portofoons in twee klassen, vergunning vrije portofoons en vergunning portofoons. Vergunning vrije portofoons hebben een iets beperkter bereik ten opzichte van een vergunning portofoon. Een vergunning kan door bedrijven worden aangevraagd bij Agentschap Telecom. Bij aanschaf van vergunning portofoons bij PortofoonWEB.nl zullen wij u volledig begeleiden in de aanvraagprocedure zodat u daar bijna geen werk van heeft.

Capaciteit en accessoires

Belangrijk bij de aanschaf van een portofoon is de vraag: waarvoor gaan de portofoons gebruikt worden? Bij portofoons die gebruikt gaan worden in de retail, horeca of het magazijn worden er vaak andere eisen gesteld, dan portofoons die gebruikt worden in de mijnbouw of beveiliging. Bij retail, horeca of magazijn wil men vaak een compacte onopvallende portofoon met goede headset. In de mijnbouw of beveiliging wil men weer een uiterst robuuste portofoon die tegen een stootje kan, goed tegen water kan en bijvoorbeeld een alarmfunctie heeft. Zo heeft elke gebruiker of bedrijfstak specifieke wensen. Bij PortofoonWEB.nl zijn veel portofoons in diverse doelgroepen ingedeeld wat het zoeken van de juiste portofoon een stuk eenvoudiger maakt. Ook hebben wij een zeer ruim aanbod aan accessoires specifiek voor iedere doelgroepen. Denk daarbij aan beveiliging oortjes voor in de horeca en beveiliging tot geluid dichte hoofd telefoon headsets voor in de pitsstraat op het circuit.

Assortiment Traditionele Portofoons

In onze webshop www.portofoonweb.nl bieden wij een ruim assortiment aan van meer dan 1000 producten. Wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van communicatie apparatuur zoals portofoons, mobilofoons, marifoons en alle accessoires en toebehoren. Wij zijn niet merk gebonden waardoor wij altijd een onafhankelijk advies geven en daardoor de beste oplossing. De merken die wij vertegenwoordigen zijn Kenwood, Motorola, Hytera, Icom, Vertex Standard, Tyt, Wouxun, Baofeng, Puxing etc. Door de ruim 25 jaar ervaring op het gebied van communicatie apparatuur hebben wij voor de meest uiteenlopende zaken de juiste oplossing en een duidelijk antwoord. Neem snel een kijkje in onze webshop!

Baofeng UV-82 HP

Foone

Aantal belangrijke eigenschappen voor de Baofeng UV-82 HP:

  - Geen gesprek kosten
  - 8 Watt zend vermogen
  - Dualband VHF & UHF
  - Dual PTT button
  - 290 CDCSS beschikbaar
  - 50 CTCSS tonen beschikbaar
  - Zware Li-Ion accu 2800Mah
  - Batterij saver
  - 1750 Hz tone- Squelch

Meer specificaties >

Kenwood TK-3501

Foone

Aantal belangrijke eigenschappen voor de Kenwood TK-3501:

  - Zendbereik tot 5 km
  - IP54 Normering
  - Toetsblokkering
  - 16 kanalen vergunning vrij
  - Audio Volume van 1,5 Watt
  - Vox functie voor handsfree
  - Modus kanaalbevestiging
  - Gewicht 210g incl batterij
  - RF uitgangsvermogen 0,5W

Meer specificaties >

TYT MD-390 DMR IP67 GPS

Foone

Aantal belangrijke eigenschappen voor de TYT MD-390 DMR IP67 GPS:

  - CTCSS & DCS
  - IP67 Waterdicht
  - 2800Mah Li-ion Accu
  - 8 uur digital voice recorder
  - 12,5 & 25 Khz Raster
  - TX timer
  - Vocoder AMBE+2TM
  - Call History
  - Firmware upgradable via USB

Meer specificaties >